Home Noutăți Ședința operativă a Celulei de Criză a raionului Cahul din 28 februarie 2022

Ședința operativă a Celulei de Criză a raionului Cahul din 28 februarie 2022

0
0
639

Astăzi, 28 februarie curent, Celula de Criză a raionului Cahul s-a întrunit cu privire la monitorizarea acțiunilor în condițiile stării de urgență privind: alimentarea refugiaților; modalitatea de testare la COVID-19 și vaccinarea la dorință; asigurarea ordinii publice, depozitarea, transportarea și distribuția donațiilor şi ajutoarelor umanitare primite atât de la agenții economici cât și persoanele fizice.

În cadrul ședinței dna Lilia Moraru, șef, Direcția generală asistență socială și protecția familiei a raportat despre amenajarea centrelor de plasament temporare pentru refugiații din Ucraina și a comunicat că la moment au fost temporar cazate 110 persoane la următoarele centre de plasament:

– Căminul Universității de stat „B.P.Hasdeu” Cahul – 18 persoane;

– Sanatoriul „Nufărul Alb” – 86 persoane;

– Centrul Maternal – 6 persoane.

Restul, 52 de persoane au fost adăpostiți pe la oameni acasă în localitățile rurale din raion. Multe persoane venite sunt înregistrate, își perfectează actele și își continuă drumul spre alte țări.

Conducerea raionului îndeamnă toată lumea la conlucrare eficientă în aceste momente dificile și ține să aducă sincere mulțumiri și exprimă recunoștința tuturor cetățenilor pentru ajutorul acordat.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.