Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Ședința grupului de lucru pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor de construcție a magistralei Cahul-Lebedenco și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia

Ședința grupului de lucru pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor de construcție a magistralei Cahul-Lebedenco și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia

0
0
1,715

La 02 octombrie 2018, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Sud, s-a desfășurat ședința grupului de lucru pentru achiziții publice în vederea achiziționării serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca, Etapa I, Faza 1 și 2”, la eveniment au participat reprezentanții Consiliului Raional Cahul, primarul comunei Lebedenco, specialiștii din cadrul ADR Sud și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În urma ședinței a fost aprobată documentația de atribuire și au fost stabilite cerințele de calificare ale operatorilor economici, participanți la licitația publică de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor de construcție a magistralei Cahul-Lebedenco și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.

Această etapă este foarte importantă în procesul de implementare a proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și  de canalizare în raionul Cahul”, asigurând executarea lucrărilor de construcție a apeductului în conformitate cu standardele naționale și internaționale de calitate.

Amintim că această măsură investițională este finanțată din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) / 2,2 mln. Euro prin intermediul GIZ, în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova (MSPL)”. În urma implementării etapei I-a proiectului urmează a fi construite cca 11 km de rețea de apeduct – magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca. 2665 de locuitori.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.