Home Noutăți Ședința extraordinară a Consiliului Raional Cahul din 13 mai 2021

Ședința extraordinară a Consiliului Raional Cahul din 13 mai 2021

0
0
1,033

Astăzi, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Raional Cahul la care au participat toți 35 de consilieri raionali. În cadrul ședinței au fost examinate 11 chestiuni. Președinte al ședinței a fost ales Dl Adrian Galaju, consilier raional.

Una dintre cele mai importante chestiuni examinate, a fost aprobarea participării Consiliului Raional Cahul în cadrul Proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova.

La fel, a fost aprobat Registrul mormintelor și operelor comemorative de război din municipiul și raionul Cahul. A fost aprobată chestiunea privind acceptarea, cu titlu gratuit, a tehnicii de calcul din proprietatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării  și dotarea instituțiilor de învățământ din raion cu 491 de laptopuri.

În cadrul ședinței, a fost examinată chestiunea cu privire la modificarea bugetului raional Cahul pentru anul 2021, în urma cărui fapt au fost alocate, din soldul disponibil, 59 mii ei pentru reamplasarea cazangeriei la grădinița de copii din s. Badicul Moldovenesc și din componenta raională au fost  alocați 250 mii lei pentru gazificarea gimnaziului din s. Huluboaia.

La ședința din 13 mai, Dna Lucia Popov a fost numită în calitate de șef al Serviciului relații funciare și cadastru și patrimoniu public al Consiliului Raional Cahul.

 De asemenea, în vederea executării art.28 din Codul electoral, au fost desemnate candidaturile membrilor consiliului electoral de circumscripție nr. 7 și a două candidaturi de rezerva pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Pentru informații detaliate privind chestiunile aprobate, puteți accesa pagina oficialăa Consiliului raional Cahul www.cahul.md, la rubrica Transparență decizională/ decizii aprobate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.