Home Noutăți Ședință extraordinară a Consiliului Raional Cahuldin 12 august  2022

Ședință extraordinară a Consiliului Raional Cahuldin 12 august  2022

0
0
530

La data de 12 august 2022, consilierii raionali s-au convocat în ședință extraordinară. Prezenți la ședință au fost 31 consilieri raionali, care au examinat 22 proiecte de decizii.

Rândul consilierilor raionali a fost suplinit cu consilierul Dumitru Tatian, de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS, care conform Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr.416 din 29.07.2022, l-a înlocui pe domnul Nicolae Dunas care și-a depus mandatul de consilier în legătură cu alegerea în funcția de președinte al raionului.  

Domnul Dumitru Tatian va face parte din Comisia de specialitate agricultură, alimentaţie, industrie şi protecţia mediului.

În cadrul ședinței a fost examinată chestiunea cu privire la modificarea bugetului raional Cahul pentru anul 2022 unde au fost redistribuite alocațiile bugetare în sumă de 1255,0 mii lei pentru unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I, și anume: s-a alocat primăriei s.A.I.Cuza -138,0 mii lei  pentru lucrări de reparație la Casa de cultură; primăriei s.Badicul Moldovenesc – 600,0 mii lei pentru lucrări de terasament și curățire a platformei drumului; primăriei s.Crihana Veche – 200,0 mii lei pentru lucrări de reparație a drumului spre cimitir; primăriei s. Văleni – 200,0 mii lei pentru lucrări de reparației a unei porțiuni de drum local și primăriei Slobozia Mare-117,0 mii lei pentru asigurarea cu energie electrică a pieței agroalimentare din localitate.

  Din fondul de rezervă al Consiliului Raional Cahul au fost alocate mijloace financiare  pentru 7 persoane care necesită tratament medical costisitor.

În scopul ameliorării situației epidemice a morbidității prin tuberculoză a populației din raionul Cahul a fost aprobat Programul Teritorial de control al tuberculozei pentru anii 2022- 2025 în raionul Cahul.

La ședință au fost examinate și alte chestiuni, cum ar fi: executarea deciziilor adoptate de Consiliul Raional Cahul în semestrul I al anului 2022, preluarea și transmiterea unor bunuri, etc.

 Pentru informații detaliate privind chestiunile aprobate, puteți accesa pagina oficială a Consiliului raional Cahul www.cahul.md, la rubrica Transparență decizională/Decizii aprobate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.