Home Noutăți Ședință extraordinară a Consiliului Raional Cahul din 25 februarie 2021

Ședință extraordinară a Consiliului Raional Cahul din 25 februarie 2021

0
0
985

 

Aleșii locali din Consiliul raional Cahul s-au convocat la data de 25 februarie 2021, în ședință extraordinară.Din cei 35 de consilieri, la ședință au fost prezenți 34, iar ședința a fost prezidată de către Sergiu Drangoi, consilier raional.
Au fost examinate21chestiuni, care prealabil au fost examinate la ședințele comisiilor consultative de specialitate.
Astfel, au fost examinate mai multe chestiuni ce țin de redistribuirea mijloacelor financiare.
La fel a fost aprobat proiectul privind reorganizarea Gimnaziului-grădiniță „B.P.Hasdeu”,s.Tătărești în Gimnaziul „B.P.Hasdeu”, s.Tătărești, motivul fiind reluarea activității Creșă-grădiniță „Făt Frumos”, s.Tătărești, după finisarea reparației capitale a edificiului, instituției de învățământ din raion și alte proiecte de ordin organizatoric.
O altă problemă, nu mai puțin importantă, fiind asigurarea activității S.A.„Fabrica de brânzeturi din Cahul”, la care Consiliul Raional Cahul este deținătorul majoritar al acțiunilor, cu cota parte de 82,5%, pentru care au fost alocate 500,0 mii lei întru achitarea datoriilor pentru materia primă.
O altă decizie strategică este permisiunea de a iniția, în cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul,  procesul de elaborare a documentației pentru proiectarea a unei construcții capitale.
În scopul asigurării accesului populației din s.Baurci-Moldoveni la servicii medicale de calitate șicreării condițiilor pentru o mai bună activitate,s-a transmis în comodat bunul imobil amplasat în intravilanul satului către IMSP „Centrul de Sănătate Zîrnești”.
La această ședință au fost examinate și alte chestiuni, cum ar fi: încorporarea în serviciul militar și serviciul civil a recruților din raionul Cahul în primăvara-vara anului 2021, transmiterea în locațiune a unor spații neutilizate, etc.

 Mai multă informație găsiți, accesând pagina weboficială a Consiliului Raional Cahul www.cahul.md.

 

Ședință extraordinară a Consiliului Raional Cahul din 25 februarie 2021

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.