Home Noutăți Ședința extraordinară a Consiliului raional Cahul din 09 iunie 2022

Ședința extraordinară a Consiliului raional Cahul din 09 iunie 2022

0
1
688

Astăzi, 09 iunie a avut loc ședința extraordinară a Consiliului raional Cahul.

La ședință au participat 31 consilieri raionali și au fost examinate 12 chestiuni.

Astfel, consilierii raionali au adoptat Planul raional anticorupție pentru anii 2022-2023, care are prioritatea de consolidare a integrității instituționale a autorităților publice locale prin prisma aplicării corespunzătoare a legislației anticorupție; gestionarea patrimoniului public local în condiții de legalitate, transparență și eficiență; asigurarea transparenței și prevenirea corupției în procesul de planificare, desfășurare și monitorizare a achizițiilor publice; sporirea calității serviciilor publice printr-un management eficient al resurselor umane și îmbunătățirea comunicării cu cetățenii și transparenței activității APL.

De asemenea, au fost repartizate mijloacele financiare din fondul rutier, destinate pentru întreținerea periodică și reparații capitale a drumurilor de interes raional, care constituie în total 14 500,0 mii lei.

O altă decizie, nu mai puțin importanță care a fost adoptată la ședința de astăzi este modificarea bugetului raional Cahul pentru anul 2022, din care veniturile au fost majorate cu 2709805,0 lei, iar cheltuielile  au vizat suma de 436700,0 lei. Din componenta raională  au fost alocați în total 7222,7 mii lei destinate activității eficiente ale instituțiilor de învățământ din raionul Cahul.  Pentru 25 de localități din raion au fost aprobate transferuri financiare cu destinație specială pentru reparația de drumuri, a instituțiilor publice de menire socială, contribuție la unele proiecte menite să îmbunătățească nivelul de trai ai locuitorilor. La instituțiile medico-sanitare publice din raion au fost alocați 6 260,0 mii lei destinate, în mare parte, pentru lucrări de reparație și crearea condițiilor optime pentru acordarea serviciilor medicale pacienților.

În cadrul ședinței au fost adoptate mai multe decizii ce țin de buna organizare a activității Aparatului Președintelui raionului.

Pentru informații mai detaliate privind deciziile adoptate puteți accesa pagina web a Consiliului Raional Cahul www.cahul.md la rubrica Transparență decizională / Decizii adoptate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.