Home Noutăți Ședința extraordinară a Consiliului Raional Cahul

Ședința extraordinară a Consiliului Raional Cahul

0
3
2,602

 Consiliului Raional Cahul, la data de 18 mai 2017, s-a întrunit în ședința extraordinară în cadrul căreia au fost examinate 16 chestiuni.
 Astfel, au fost examiate chestiuni de o importanță majoră pentru dezvoltarea raionului Cahul, și anume: Consiliul raional urmează să participle la Proiectul de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, proiect implementat cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Tinerii specialiști, familiile tinere și persoane cu o situație socială precară vor putea beneficia de locuințe sociale.
 Constituirea Instituției Publice ”Incubatorul de Afaceri din Cahul”, este un alt proiect care are drept scop dezvoltarea și susținerea antreprenorilor începători, crearea mediului de afaceri favorabil și promovarea culturii antreprenoriale.
 Un alt pas în dezvoltarea raionului constituie aderarea Consiliului Raional Cahul la Asociația ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”. Pentru o perioadă de un an de zile raionul Cahul va avea statutul de observator, lucru care va permite participarea la ședințele Asociației precum și la proiectele implementate în cadrul acesteia, însă fără dreptul de vot. Aderarea la Asociația ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” oferă noi oportunități de atragere a fondurilor pentru implementarea proiectelor transfrontaliere, extinderea și îmbunătățirea relațiilor între comunități și autorități, posibilitatea de dezvoltare a infrastructurii și economiei raionului Cahul.
 Deasemenea, în cadrul ședinței au fost adoptate și alte decizii care au drept scop îmbunătățirea activității în domeniul sănătății, a tineretului, precum și a odihnei și întremării sănătății copiilor și adolescenților în sezonul estival 2017.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.