Home Noutăți Anunțuri Ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul din 3 aprilie 2020

Ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul din 3 aprilie 2020

0
0
1,298

În urma  şedinţei extraordinare, în format de teleconferinţă, a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul, din data de 3 aprilie 2020, a fost examinată situaţia epidemiologică cu Virusul COVID-19, măsurile aplicate privind stoparea răspândirii infecţiei și evoluţia îmbolnăvirilor în raionul Cahul.

Astfel, Comisia a hotărât ca:

  1. Primăriile raionului Cahul, Inspectoratul de Poliţie Cahul, Centrele de Sănătate din raionul Cahul, vor continua monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi carantină, vor aplica sancţiuni, prevăzute de legislaţia în vigoare, persoanelor fizice şi juridice, care nu respectă cerinţele impuse de hotărârile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a raionului Cahul, şi vor continua activitatea de informare a cetăţenilor privind respectarea cerinţelor igienico-sanitare şi de autoizolare.
  2. Direcţia Generală Finanţe va identifica, în mod de urgenţă, din bugetul raional Cahul, surse financiare pentru:

– procurarea, în sumă de 50 000 lei, a combustibilului necesar privind deplasarea medicilor la locul de muncă şi transportarea analizelor prelevate de la persoanele suspecte la COVID-19 în laboratoarele din mun. Chişinău;

– procurarea, în sumă de 65 000 lei, a serviciilor de alimentaţie privind asigurarea cu prânz cald pentru medicii din cadrul Substaţiei de Asistenţă Medicală Urgentă Cahul  şi din cadrul Secţiei de boli contagioase a IMSP Spitalul Raional Cahul.

  1. Primăria municipiului Cahul (prin hotărârea Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Cahul), va aloca suma de 65 000 lei (cotă parte) pentru procurarea serviciilor de alimentaţie privind asigurarea cu prânz cald pentru medicii nominalizaţi mai sus.

            Stimați Cetățeni, Consiliul Raional Cahul,  face apel către toţi locuitorii raionului: respectați normele de igienă a mâinilor și cea respiratorie, evitați zonele aglomerate, informați medicul de familie despre starea sănătății dvs. sau a membrilor familiei Dumneavoastră, iar dacă aveți simptome ca febră, tuse și rinoree, apelați serviciul 112.

          Aveți grijă de sănătatea dvs. și a celor apropiați!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Anunțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.