Home Noutăți Ședință de lucru în vederea implementării proiectului „Construcția infrastructurii de alimentare cu apă a localităților din raionul Cahul”

Ședință de lucru în vederea implementării proiectului „Construcția infrastructurii de alimentare cu apă a localităților din raionul Cahul”

0
0
460

     La data de 15 martie curent, președintele raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, a convocat ședința de lucru cu I.P. ONDRL, ADR Sud, ADR UTA Găgăuzia și APL-urile beneficiare, în vederea implementării proiectului „Construcția infrastructurii de alimentare cu apă a localităților din raionul Cahul”, finanțat din proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

     În cadrul ședinței, dl Nicolae DUNAS a apreciat efortul Băncii Mondiale în vederea implementării proiectului, menționând că acest eveniment este de o importanță regională, deoarece atât raionul Cahul, cât și orașul Vulcănești vor beneficia împreună de resursele naturale dăruite de Dumnezeu.

     Totodată, dl Dorin ANDROS, manager de proiect, a menționat că, în conformitate cu Acordul de Finanțare, ratificat prin Legea nr. 169/2022, precum și Manualul Operațional al Proiectului,  Documentului de Evaluare a Proiectului (Project Appraisal Document), agențiile de dezvoltare regională și autoritățile publice locale beneficiare au responsabilitatea examinării, facilitării și coordonării (aprobării) aspectelor tehnice ale documentelor de licitație, inclusiv aprobarea documentației tehnice.

     Prin urmare, echipa Unității de Implementare a Proiectului, constituită în cadrul I.P. Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, a informat despre aprobarea de către experții Băncii Mondiale a Termenilor de referință elaborați pentru contractarea companiei de proiectare care va asigura actualizarea documentației tehnice de proiect și a devizului de cheltuieli.

     De asemenea, au fost aprobați Termenii de referință pentru elaborarea documentației de evaluare a impactului de mediu și impactului social.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.