Home Noutăți Ședință de lucru cu reprezentanții CRS și CARITAS Moldova

Ședință de lucru cu reprezentanții CRS și CARITAS Moldova

0
1
150

     La data de 11 aprilie 2023, în incinta Consiliului Raional Cahul, s-a desfășurat ședința de lucru cu participarea președintelui raionului Cahul, dl Nicolae DUNAS, reprezentanților Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei (DGASPF), ai CRS și CARITAS Moldova, precum și reprezentanților A.O. „Azi” și Centrul „CONTACT-Cahul”.

     În cadrul ședinței au fost abordate subiecte referitoare la programe și proiecte atât pentru refugiați, cât și pentru gazdele acestora. De asemenea, reprezentanții DGASPF au prezentat situația actuală a refugiaților din regiune și măsurile de asistență socială disponibile pentru aceștia.

     Președintele raionului, dl Nicolae DUNAS, a subliniat importanța sprijinirii refugiaților și a gazdelor acestora și a pledat pentru o colaborare mai strânsă între instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale. În plus, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale au subliniat necesitatea de a avea o abordare integrată în sprijinirea refugiaților, astfel încât aceștia să poată trăi o viață independentă și să participe activ în societate.

    În final, participanții au convenit că este necesar să fie continuate dezvoltarea programelor și proiectelor pentru a sprijini refugiații și gazdele acestora pentru a asigura integrarea lor în comunitatea locală.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.