Home Noutăți Sedința de lucru cu grupul de inițiativă privind constituirea Consiliului Raional al Tinerilor din raionul Cahul

Sedința de lucru cu grupul de inițiativă privind constituirea Consiliului Raional al Tinerilor din raionul Cahul

0
0
2,408

La data de 23 octombrie 2017, Serviciul Tineret și Sport în colaborare cu AO ”Perspectiva”, au convocat, în incinta Consiliului Raional Cahul, ședința de lucru cu grupul de inițiativă privind constituirea Consiliului Raional al Tinerilor din raionul Cahul. Scopul acestei întruniri a fost de a informa participanții despre ce este, necesitatea și beneficiul creării Consiliului Raional al Tinerilor (CRT) din raionul Cahul.

În cadrul ședinței au participat dl Alexandru Popov, șef Serviciu Tineret și Sport, dna Victoria Ivancioglo, director AO ”Perspectiva” și tineri – reprezentanți ai localităților raionului și municipiului Cahul.

În acest context, participanților le-au fost repartizate materiale informaționale privitor la activitățile pe care tinerii trebuie să le întreprindă și documentația necesară a fi întocmită. Pentru a înțelege mai bine acest proces, s-a organizat, pe parcursul ședinței de lucru, o simulare a Adunării Tinerilor din sate cu alegerea președintelui și secretarului unei astfel de adunări. De asemenea, cei cointeresați au avut un mesaj de convingere și prezentare a motivelor care stau la baza dorinței lor de a participa în CRT.

Consiliul Raional al Tinerilor este o formă de reprezentare, consultare  şi împuternicire a tinerilor, pentru asigurarea participării lor în procesele de luare a deciziilor la nivel local şi este recunoscut prin decizia Autorităţii Publice Locale de nivelul II.

Mai jos puteți accesa și descărca materialele informaționale privind constituirea CRT.
Agenda Adunarea Tinerilor
ANUNT Adunarea Tinerilor
Declaraţie privind acordul părinţilor pentru participarea minorului în cadrul CRT
Informatia pliant- CRT
Proces-Verbal delegare membru CRT
Regulament cadru Consilii Locale ale Tinerilor (1)

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.