Home Noutăți Politic Ședință de lucru cu conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice din raionul Cahul

Ședință de lucru cu conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice din raionul Cahul

0
0
2,275

La data de 07 februarie 2017 a avut loc o ședință de lucru la care au luat parte dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, dl Dumitru Batîr, director, Agenția Teritorială Sud-Vest a Companiei de Asigurare în Medicină, dl Vladimir Lîsenco, Medic-șef sanitar de Stat al raionului Cahul, dl Ghenadie Manole, Directorul Centrului de Transfuzie a Sîngelui, conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice din raion precum și reprezentanții medicinei private.
Cauzele care au stat la baza convocării ședinței au constituit: imposibilitatea centrelor de sănătate din teritoriu de a presta anumite servicii medicale; insuficiența donatorilor voluntari de sânge și respectiv neacumularea cotei valoare necesare pe raion; asigurarea copiilor în vîrstă de pînă la un an cu amestecuri lactate și evaluarea conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice în baza indicatorilor de performanță.
Pentru a soluționa problemele respective au fost adoptate un șir de soluții și anume:

  1. Centrele de Sănătate din raion vor încheia contracte cu IMSP Spitalul Raional Cahul și IMSP Centrul de Sănătate Cahul pentru prestarea serviciului de radiografie pulmonară cu tarifele în vigoare la momentul actual, pînă la aprobarea tarifelor noi de către Ministerul Sănătății al RM.
  2. Achiziționarea și repartizarea produselor lactate copiilor în vîrstă de pînă la un an se va face în baza Regulamentului care urmează să fie aprobat de către Consiliul Raional Cahul, document care va prevedea toate condițiile necesare pentru a putea beneficia de alimentația artificială.
  3. Întru asigurarea colectării cotei valoare de sânge necesare va fi elaborat un grafic și efectuate deplasări în teritoriu a echipei specializate. Astfel, conducătorii centrelor de sănătate vor motiva donatorii de sânge iar primarii localităților vor asigura transportarea echipei.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.