Home Noutăți Ședință de lucru cu autoritățile publice locale ale raionului Cahul și echipa Avocatului Poporului în cadrul Caravanei Drepturilor Omului 2024

Ședință de lucru cu autoritățile publice locale ale raionului Cahul și echipa Avocatului Poporului în cadrul Caravanei Drepturilor Omului 2024

0
0
166

    Astăzi, 3 iulie 2024, Consiliul Raional Cahul a găzduit o ședință de lucru la nivel raional cu participarea echipei Avocatului Poporului, a doamnei Elena CEBOTARI, vicepreședintele raionului Cahul, reprezentaților Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), ai Agenției Teritoriale de Asistență Socială Sud și ai autorităților publice locale din raion.

     În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de provocările locale în domeniul drepturilor omului; identificarea cazurilor specifice și a problemelor prioritare. De asemenea, au fost prezentate mecanismele de suport disponibile pentru soluționarea problemelor identificate, precum și modalitățile de colaborare între APL, Oficiul Avocatul Poporului și parteneri.

   Evenimentul face parte din cadrul Caravanei Drepturilor Omului, o campanie de informare și sensibilizare organizată de către Oficiul Avocatului Poporului (OAP) în parteneriat cu Agenția ONU pentru Refugiați și Consiliul Europei. Campania are loc în cadrul proiectelor „Consolidarea capacităților Oficiului Avocatului Poporului în protecția și promovarea drepturilor persoanelor refugiate și altora” și „Sprijin pentru Oficiul Avocatului Poporului în Protecția Drepturilor Omului în Republica Moldova – Etapa I”.

     Prin intermediul acestei caravane, Oficiul Avocatului Poporului își propune să crească conștientizarea și să promoveze respectul pentru drepturile omului și incluziunea socială, facilitând astfel integrarea persoanelor refugiate și angajând comunitățile locale în susținerea și apărarea drepturilor fundamentale ale tuturor membrilor societății.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.