Home Noutăți Economic Ședința de lucru- Construcția apeductului magistral

Ședința de lucru- Construcția apeductului magistral

0
1
2,512

La 20 februarie 2018, în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc Ședința de prezentare a documentației tehnice de proiect în varianta FINALĂ pentru proiectul ”Construcția apeductului magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Găvănoasa – Vulcănești – Alexandru Ioan Cuza și rețele interne ale satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca.  Etapa I tronsonul Cahul – Lebedenco”. La ședință au participat dl Sergiu Drangoi, vicepreședintele raionului Cahul, dl Alexandru Taragan, șef Direcția construcții, drumuri și dezvoltare teritorială, primarul comunei Lebedenco, dl Alexandru Bondari, alături de consilieri locali, precum și oaspeți din cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ – dl Dietrich Hahn, Consultant Internaţional Superior, Șeful Domeniului de Intervenție 3 GIZ, dna Christina Otto, manager de proiect. De asemenea, la ședință au fost prezenți dl Gheorghe Ghețivu, directorul S.A. „Apă-Canal” Cahul și dl Jonathan Hecke, task manager ApaSan.

Scopul ședinței a fost de a aduce la cunoștința părților interesate și a beneficiarilor de proiect documentația tehnică de execuție a proiectului, schemele tehnologice de alimentare cu apă și măsurile investiționale care urmează a fi executate prin proiect, de asemenea stabilirea pașilor următori pentru implementarea cu succes a proiectului.

În cadrul ședinței, dl Sergiu Drangoi, vicepreședintele raionului Cahul, a reiterat importanța majoră a acestui proiect pentru dezvoltarea socio-economică a raionului Cahul, a exprimat susținerea și suportul Consiliului Raional pentru acesta și a mulțumit finanțatorilor și partenerilor de proiect pentru susținerea tehnică și financiară oferită, precum și echipei de proiectare FluxProiect pentru munca depusă în mod profesionist.

Documentația tehnică de execuție urmează a fi supusă verificării și expertizării de stat pentru demararea procedurii de achiție publică pentru contractarea lucărilor de construcții. Măsura investițională în etapa I este finanțată din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) / 2,2 mln Euro prin intermediul GIZ în cadrul proiectului Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova MSPL. În urma implementării etapei I urmează a fi construite cca 9,5 km de rețea de apeduct – magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca. 2665 locuitori.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.