Home Noutăți Ședință de lucru a reprezentanților Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) Moldova și conducerea raionului Cahul pentru sprijinirea gospodăriilor din raion

Ședință de lucru a reprezentanților Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) Moldova și conducerea raionului Cahul pentru sprijinirea gospodăriilor din raion

0
0
335

     La 25 ianuarie 2024, președintele raionului Cahul, dl Pavel GROZA și șeful Secției Agricultură, dl Vasile RARU s-au întâlnit cu echipa Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) Moldova, condusă de dl Tudor ROBU în cadrul unei ședințe de lucru necesară și importantă pentru fermierii din raion. Scopul acestei întâlniri a fost de a discuta și de a găsi soluții pentru sprijinirea gospodăriilor țărănești din raionul Cahul, în urma solicitării Consiliului Raional privind posibilitatea acordării ajutorului gospodarilor din raion, afectați de calamitățile naturale.

     Consiliul raional a solicitat sprijin în formă de material semincier de cereale și leguminoase, fertilizanți pentru întreprinderile agricole, gospodăriile țărănești și furaje pentru animalele din sectorul zootehnic, casnic și gospodăriile țărănești care cresc animale precum ovine, bovine și caprine.

    În cadrul discuțiilor, au fost stabilite detaliile cheie ale ajutorului. FAO Moldova va identifica soluții pentru furnizarea de material semincier de calitate pentru cereale și leguminoase, fertilizanți adaptabili la nevoile culturilor locale și furaje diversificate pentru a satisface cerințele variate ale animalelor din zootehnie. De asemenea, reprezentanții FAO Moldova au exprimat deschidere în a acorda ajutorul necesar gospodăriilor țărănești din raion pentru a întreține animalele până la următorul sezon de pășunat. 

     Acest efort comun va aduce beneficii substanțiale pentru fermierii din raion și va contribui la creșterea sustenabilă a sectorului agricol din regiune. Evident, în acest sens, este ajutorul de 152,6 tone de furaje concentrate pentru vaci mulgătoare acordat de FAO Moldova fermierilor din raionul Cahul pe parcursul anului trecut.

  

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.