Home Noutăți Ședință de inițiere a procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2022-2030

Ședință de inițiere a procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2022-2030

0
0
548

         Consiliul Raional Cahul a inițiat elaborarea proiectului Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru perioada 2022-2030. Acest proces important va fi realizat cu suportul Programului EU4Moldova: Regiuni-Cheie și de către Grupul de lucru instituit în acest scop. Astfel, 3 consultanți naționali cu experiență în domeniul planificării strategice vor oferi consultanță, expertiză și asistență Grupului de lucru.

         În data de 5 Septembrie curent, a avut loc ședința tehnică, în cadrul căreia a fost stabilit modul de colaborare și organizare a activităților pentru realizarea acestui exercițiu.

         Strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul este principalul document de planificare pentru dezvoltarea durabilă a raionului, care reflectă și stabilește sinergia cu cadrul de dezvoltare strategic constituit și aprobat la nivel național, regional și local.

         Noul document de politici va fi elaborat în mod participativ și se va axa pe noua paradigmă de dezvoltare economică în scopul sporirii competitivității și atractivității economice a raionului Cahul, sporirii coeziunii teritoriale, economice și sociale, atragerii investițiilor, valorificării și dezvoltării capitalului fizic, natural, financiar, social și uman pentru asigurarea unei dezvoltări inteligente a localităților raionului.

         La ședința de lucru au participat dl Nicolae DUNAS, Președintele raionului, dna Elena DAUD, vicepreședintele raionului, specialiști din cadrul subdiviziunilor Consiliului Raional, reprezentanți ai autorităților publice locale de nivel I, ai ONG-urilor locale.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.