Home Noutăți Ședință de bilanț a Inspectoratului de Poliție Cahul

Ședință de bilanț a Inspectoratului de Poliție Cahul

0
0
2,136

La 11 iulie curent, în incinta Consiliului Raional Cahul s-a desfășurat ședința de bilanț a Inspectoratului de Poliție Cahul, unde au fost puse în discuție aspecte cu privire la activitatea Inspectoratului.

La ședință au fost prezenți Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului Cahul, Elena Daud, șef al Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de stat, Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, Iurii Briceag, șef IP Cahul, Arcadie Barbăroșie, directorul Institutului de Politici Publice, primarii localităților raionului Cahul, funcționari ai Consiliului Raional cât și reprezentanți ai direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei.

În acest context, membrii IP Cahul au prezentat raportul de activitate, succesele înregistrate, întruniri cu cetățenii, reprezentanți APL, ONG și agenți economici, activitățile demarate spre prevenirea și descoperirea elementului criminogen, cât și problemele cu care se confruntă în timpul desfășurării atribuțiilor de serviciu în raza teritoriului administrativ deservit. Subiectele expuse au provocat un dialog între praticipanți pe marginea celor menționate, a problemelor ce necesită o atenție sporită precum și obiectivele incluse în planul de acțiuni din agenda colaboratorilor de poliție.

Pe parcurs au fost prezentate sondaje efectuate de către Institutul de Politici Publice cu privire la activitatea și implicarea poliției în viața cotidiană a societății și nu numai, care au indicat o creștere a încrederii cetățenilor față de oamenii legii, comparativ cu anul precedent. În aceeași ordine de idei participanții au exprimat mulțumiri IP Cahul pentru receptivitatea și dorința de conlucrare cu societatea civilă, fiind totodată apreciate și proiectele sociale precum „Aleea Siguranței” recent inaugurat în parcul central din municipiul Cahul, „Bunicii Grijulii”, proiect implementat la nivel national care vizează siguranța copiilor și reducerea pericolelor la care aceștia sunt expuși. În acest sens, IP Cahul a solicitat implicarea APL în identificarea persoanelor de vârsta a treia dispuse pentru a se alătura echipei de voluntari ai proiectului menționat anterior. S-a asigurat desfășurarea proiectului „Supravegherea de Vecinătate” implementat pentru prevenirea infracțiunilor și descoperirea acestora.

Pentru activitățile sus menționate șeful IP Cahul, Iurii Briceag și alți angajați ai Inspectoratului au fost menționați cu diplome de excelență și cooperare eficientă în activitățile comune din partea primarilor raionului Cahul.

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.