Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Ședința Comitetului Local de Cetățeni din comuna Lebedenco

Ședința Comitetului Local de Cetățeni din comuna Lebedenco

0
0
2,163

La data de 13 februarie, în cadrul proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul”, a fost organizată ședința Comitetului Local de Cetățeni al comunei Lebedenco. Evenimentul s-a desfășurat la sediul primăriei comunei Lebedenco.

În cadrul ședinței managerul local de proiect, dna Victoria Ciobanu, a prezentat membrilor Comitetului Local de Cetățeni raportul de implementare a proiectului pentru trimestrul IV 2018, precum și planul operațional de implementare a proiectului pentru anul 2019.

În urma prezentărilor au fost purtate discuții cu cetățenii satelor Lebedenco, Hutulu și Ursoaia privind aportul lor important în procesul de implementare a proiectului. Totodată a fost efectuată analiza situației curente privind contribuția locală, în valoare de 2 500 lei pentru o gospodărie, precum și stabilirea mecanismelor eficiente pentru colectarea acesteia.

Reamintim că în urma implementării proiectului vor fi construiți 11 km de apeduct magistral, 25,2 km rețele interioare și respectiv vor fi montate 884 de cămine de vizită care vor asigura conectarea la apeduct a tuturor gospodăriilor din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.

Măsura investițională „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunlele Lebedenco, Pelinei și Găvănoasa, Etapa I Faza 1 și Faza2” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), și are valoarea  de peste 54 000 000 și cofinanțat de comunitate prin intermediul contribuției în valoare de 2 500 lei per gospodărie.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.