Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Ședința Comitetului director local al proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare în raionul Cahul”

Ședința Comitetului director local al proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare în raionul Cahul”

0
0
1,763

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare în raionul Cahul” s-au întrunit miercuri, 17 octombrie a.c., în cadrul celei de-a treia ședințe, organizată în incinta Consiliului Raional Cahul. La ședință a fost prezentat raportul de progres al proiectului pentru trimestrul al III-lea și actualizat și aprobat planul de implementare a proiectului pentru trimestrul al IV-lea.

Ședința a fost prezidată de Sergiu Drangoi, președintele CDL al proiectului, vicepreședintele raionului Cahul. În mesajul său de salut, președintele CDL a ținut să menționeze necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului.

Membrii CDL au audiat raportul pentru trimestrul al III-lea al proiectului. În acest context, Victoria Ciobanu, managerul proiectului, a prezentat principalele activitați desfășurate în decursul lunilor iulie-septembrie 2018 și a bifat progresul înregistrat în procesul de implementare a proiectului dat. Totodată au fost menționate activitățile planificate pentru trimestrul IV.

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului, precum și mai multă responsabilitate părților implicate la nivel local.

În urma realizării proiectului, aproximativ 500 gospodării din satul Roșu vor fi conectați la servicii de canalizare și peste 2400 gospodării din comunele Lebedenco, Pelinei și Găvănoasa vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.