Home Noutăți Ședința comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024

Ședința comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024

0
0
505

     Astăzi, 2 august 2023, s-a convocat în prima sa ședință Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2024, instituită prin Decizia Consiliului Raional Cahul din 16 martie 2023. Întrunirea s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional  și a fost prezidată de domnul Nicolae DUNAS, Președintele raionului Cahul și președintele Comisiei teritoriale.

     Printre subiectele abordate s-au regăsit aspectele esențiale privind pregătirea și organizarea recensământului populației și locuințelor din anul 2024. Doamna Valentina STENGAGI, șefa Direcției Statistică Cahul,  și domnul Gheorghe BÎNZARI, manager al aceleiași direcții, s-au referit, în special, la  pregătirea și organizarea recensământului de probă, care se va se efectua în perioada 28 august – 10 octombrie 2023 în 11 localități din țară, inclusiv și în satul Crihana Veche. Recensământul de probă are drept scop verificarea tuturor activităților/procedurilor de recensământ: metodologia recensământului, conținutul chestionarelor de recensământ, instruirea personalului temporar, măsurile organizatorice, procesul tehnologic de prelucrare a datelor, măsurile de protecție a datelor individuale și altele.

     La finalul ședinței, Comisia teritorială Cahul a aprobat decizia privind lucrările de pregătire și realizare a recensământului de probă în satul Crihana Veche. Această etapă esențială va furniza informații valoroase și va permite identificarea potențialelor provocări și soluții, contribuind astfel la asigurarea desfășurării eficiente a recensământului populației și locuințelor din anul 2024.

     Recensământul populației și locuințelor este o componentă esențială pentru elaborarea politicilor publice, planificarea dezvoltării regionale și distribuirea echitabilă a resurselor.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.