Home Noutăți Ședința Comisiei pentru situații excepționale convocată de președintele raionului Cahul, Ion Groza

Ședința Comisiei pentru situații excepționale convocată de președintele raionului Cahul, Ion Groza

0
1
2,085

La 27 februarie curent, dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, a convocat ședința Comisiei pentru situații excepționale în vederea monitorizării situației traseelor, instituțiilor, populației raionului Cahul, ca urmare a condițiilor climaterice nefavorabile – ninsori, înzăpeiri, ger, ghețuș, etc.

În cadrul ședinței au participat reprezentanții Consiliului Raional, ai serviciilor desconcentrate și decentralizate din raionul Cahul.

În acest context, a fost examinată situația la moment pe raion, ce ține de starea drumurilor, aprovizionarea cu energie electrică și agent termic a instituțiilor de învățământ, de sănătate și altor obiective sociale de importanță majoră. Astfel, toate drumurile locale, raionale și naționale sunt curățate și practicabile, toate instituțiile de învățământ și medicale activează în regim normal, toate localitățile raionului Cahul sunt conectate la energia electrică, instituțiile responsabile și efectivul acestora fiind pregătite pentru intervenție și mobilizare în cazul necesității lichidării consecințelor situațiilor excepționale caracteristice perioadei.

Dl președinte al raionului, Ion Groza, a îndemnat toți responsabilii în domeniul protecției și asigurării populației să fie pregătiți pentru a interveni în orice situație de urgență și să comunice în permanență starea lucrurilor, toate acestea pentru siguranța cetățenilor raionului Cahul.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 25 februarie – 02 martie, se prevede schimbarea bruscă a temperaturii aerului până la -19°C. Temperatura medie a aerului se prevede cu 10-12°C mai scăzută față de normele climatologice.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.