Home Noutăți Ședința Comisiei pentru situații excepționale convocată de președintele raionului Cahul, Ion Groza

Ședința Comisiei pentru situații excepționale convocată de președintele raionului Cahul, Ion Groza

0
2
2,065

Astăzi, 23 martie 2018, dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, a convocat ședința Comisiei pentru situații excepționale în vederea coordonării acțiunilor necesare și monitorizării situației traseelor, instituțiilor, populației raionului Cahul, ca urmare a condițiilor meteo instituite în regiunea de sud a țării – ninsori, înzăpeziri, ger, ghețus, etc.

În cadrul ședinței au participat reprezentanții Consiliului Raional, ai serviciilor desconcentrate și decentralizate din raionul Cahul.

În acest context, a fost examinată situația la moment pe raion, ce ține de starea drumurilor, aprovizionarea cu enerigie electrică și agent termic a instituțiilor de învățământ, de sănătate și altor obiective sociale de importanță majoră. Astfel, toate drumurile naționale, raionale, de acces în localiltăți și municipale sunt practicabile, autospecialele fiind echipate cu carburanți pentru a interveni în deszăpezirea traseelor. S-a analizat activitatea transportului de tonaj mare și s-a hotărât ca circulația acestuia să fie stopată temporar. Intituțiile de învățământ și medicale activează în regim normal. Toate localitățile raionului sunt conectate la energia electrică, instituțiile reposnabile și efectivul acestora fiind pregătite pentru intervenție și mobilizare în cazul necesității lichidării consecințelor situațiilor excepționale caracteristice perioadei.

Dl președinte al raionului, Ion Groza, a reiterat importanța bunei colaborări între toți responsabilii în domeniul protecției și asigurării populației și i-a îndemnat să fie pregătiți pentru a interveni în orice situație de urgență, cât și să comunice în permanență starea lucrurilor, astfel contribuind la siguranța cetățenilor raionului Cahul.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 23 martie pe arii extinse va ninge, în jumătatea de sud a țării se prevăd ninsori puternice.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.