Home Noutăți Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul

0
0
2,146

 Comisia pentru Situații Excepționale din raionul Cahul s-a întrunit la data de 16 mai 2017, într o nouă ședință. Membrii Comisiei au examinat situația creată pe teritoriul raionului Cahul în urma calamităților naturale din 20-21 aprilie 2017 și măsurile întreprinse pentru înlăturarea și lichidarea consecințelor.
 Ședința a fost prezidată de Dl Ion GROZA, președintele raionului Cahul, Dl Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului, Dl Nicolae Bălcănuță, șeful Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat. La ședință a fost prezentă Dna Elena BACALU, Deputat în Parlamentul RM.
 În cadrul ședinței, au mai fost examinate chestiuni precum starea și exploatarea bazinelor acvatice din raion; efectuarea lucrărilor de desecare a terenurilor agricole inundate de pe teritoriul localității Roșu; executarea lucrărilor de pompare a apei din localitățile raionului Cahul în urma calamităților naturale din 20-21 aprilie 2017; măsurile întreprinse pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul raionului.
 Un capitol aparte au constituit chestiunile cu privire la lucrările de dezăpezire în urma calamităților; executarea lucrărilor de reparație capitală și reamplasare a stației de reglare a presiunii din s.Slobozia Mare; precum și examinarea demersului SA ”Fabrica de Brînzeturi din Cahul” cu privire la alocarea surselor financiare pentru reparația sistemului de asigurare cu amoniac.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.