Home Noutăți Ședința Comisiei pentru situații excepționale a raionului Cahul din 24 martie 2020

Ședința Comisiei pentru situații excepționale a raionului Cahul din 24 martie 2020

0
0
1,797

Comisia pentru situații excepționale a raionului Cahul s-a întrunit în ședință extraordinară la data de 24 martie 2020 privind examinarea situației epidemiologice a infecției COVID-19 din raionul Cahul. Astfel, ținem să vă informăm că în raionul Cahul au fost înregistrate 2 cazuri confirmate de infecție prin Coronavirus de tip nou (COVID-19). Drept urmare a situației create, precum și a recomandărilor organizațiilor internaționale specializate, Comisia pentru situații excepționale a raionului Cahul a hotărât:

  • Președintele Comisiei pentru situaţii excepţionale a raionului Cahul va înainta propuneri cu privire la sistarea activității transportului la comandă.
  • Modificarea componenței Comisiei situaţii excepţionale a raionului Cahul cu includerea procurorului-șef a raionului Cahul.
  • Consiliul raional Cahul va edita un număr de ziar, broșură cu includerea Hotărârilor Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică Cahul și Comisiei pentru situaţii excepţionale a raionului Cahul.
  • Comisiile locale pentru situații excepționale vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor adoptate cu aducerea în concordanță a acestora cu prevederile Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova.
  • Inspectoratul de Poliție Cahul va monitoriza respectarea prevederilor stabilite în Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, și anume:
  • Interzicerea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, atunci cînd activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală și pentru alte motive justificate ce nu pot fi amânate;
  • Interzicerea, începând cu data de 25 martie 2020, aflării persoanelor în spațiile publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agreement.
  • Inspectoratul de Poliție Cahul în comun cu Centrele de Sănătate din raion, vor asigura evidența unică a informației cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, persoanele aflate în contact cu cele infectate, persoanele aflate în regim de autoizolare și/sau carantină.

Nerespectarea măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul și de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Totodată, vă informăm că în incinta Direcției Situații Excepționale Cahul funcționează Celula teritorială de supraveghere permanentă a evoluției infecției COVID-19 (mun. Cahul, str. Dunării, nr. 9, tel: 029941540, 079604273), unde cetățenii se pot adresa pentru asistență, consultații sau alte informații în vederea monitorizării situației epidemiologice.   

Aveți grijă de sănătatea dvs. și a celor apropiați!

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.