Home Noutăți Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul

0
0
1,441

Astăzi, 19 iulie 2019, în incinta Consiliului raional Cahul s-a desfășurat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, prezidată de dl Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului Cahul, la care au participat primarii localităților, membrii comisiei și șefii Serviciilor Protecției Civile.

În cadrul întrunirii a fost prezentat raportulcu privire la situația creată în raionul Cahul în urma calamităților naturale din perioada mai –iulie recent și măsurile întreprinse de către serviciile responsabile; lichidarea consecințelor și prevenirea acestora; prevenirea înecurilor populației și inundațiilor. În aceeași ordine de idei, s-a menționat necesitatea respectării de către gestionarii bazinelor acvatice a prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 977/2016, precum și necesitatea acestora de a fi instruiți în domeniul elborării documentației pentru gestionarea corectă a bazinelor acvatice.

De asemenea, a fost abordată starea tehnică a clădirilor grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială și a blocurilor de locuit cu multe nivele. Astfel, au fost menționate direcțiile și instituțiile responsabile de a fi membrii unei Comisii de examinare și verificare a stării tehnice a blocurilor locative, cât și a instituțiilor de importanță socială, care urmează a se mobiliza și efectua verificările de rigoare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.