Home Noutăți Ședința Celulei de Criză a raionului Cahul din 04 martie 2022

Ședința Celulei de Criză a raionului Cahul din 04 martie 2022

0
0
670

Astăzi, 4 martie curent, membrii Celulei de Criză a raionului Cahul s-au întrunit în ședința de lucru, la care s-a discutat despre situația în teritoriu privind activitatea centrelor de plasament temporar amenajate pentru refugiații din Ucraina, evaluarea necesităților și coordonarea corespunzătoare a donațiilor primite.

În cadrul ședinței dna Lilia Moraru, șef, Direcția generală asistență socială și protecția familiei a comunicat că locurile de cazare din centrele de plasament temporare pentru refugiații din Ucraina sunt completate la un nivel de 90%. La moment la centrele de plasament au fost temporar cazate 725 persoane, din care 339 copii.

În legătură cu intensificarea fluxului de refugiați, membrii Celulei de Criză au decis să identifice posibilitatea extinderii numărului centrelor de plasament temporare pentru refugiații ucraineni și amenajarea acestora.

Persoanele care dispun de locuințe sau care doresc să cazeze persoanele refugiate sunt rugate să anunțe autoritățile locale sau Direcția generală asistență socială și protecție a familiei, la tel.: 069910994.

Cetățenii pot dona: paturi pliante; saltele; plapume, perne, pături, prosoape; lenjerie de pat; haine și încălțăminte; jucării și jocuri noi, nefolosite; veselă; produse de igienă personală; detergenți; scutece; conserve; alte produse alimentare ambalate.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.