Home Noutăți Ședința Asociației Primarilor din raionul Cahul, filiala CALM

Ședința Asociației Primarilor din raionul Cahul, filiala CALM

0
0
425

    La data de 21 decembrie 2023, în incinta Consiliului Raional Cahul, s-a desfășurat ședința Asociației Primarilor din raionul Cahul, filiala CALM, în cadrul căreia au participat primarii localităților din raion, precum și președintele raionului Cahul, dl Pavel GROZA, vicepreședinții raionului Cahul, dna Tatiana SEREDENCO, și dl Nicon PÎSLARI.

    În cadrul ședinței, membrii asociației au fost informați despre situația actuală în administrația publică locală (APL) și necesitatea consolidării sectorului asociativ al APL. De asemenea, s-au identificat și discutat acțiuni prioritare pe termen scurt și mediu, cu accent pe proiecte și inițiative care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile locale. Aceste acțiuni vizează diverse domenii, inclusiv infrastructura, educația și sănătatea.

    În același context, a fost prezentat Raportul de activitate al Asociației Primarilor pe perioada 2019-2023. Acest raport a evidențiat realizările și provocările întâmpinate în această perioadă, oferind o perspectivă comprehensivă asupra contribuției asociației la dezvoltarea durabilă a comunităților din raionul Cahul.

    Totodată, dl Nicolae SAVILENCO, primarul satului Roșu, a fost desemnat reprezentantul Asociației Primarilor în consiliul de administrare al Agenției pentru Dezvoltare Regională SUD (ADR SUD), iar în organele de conducere ale Asociației Primarilor din raionul Cahul, a fost reales, pe un termen de patru ani, președinte al Asociației Primarilor, primarul satului Colibași, dl Ion DOLGANIUC, care va fi ajutat de dna Violeta HÎNCU, primarul comunei Manta, aleasă în calitate de secretar și cei patru vicepreședinți responsabili pe următoarele direcții: 

    Direcția Cahul – Cantemir – BEJU Nicolae, primarul satului Zîrnești;
    Direcția Cahul – Taraclia – MUNTEANU Mihail, primarul satului Burlacu;
    Direcția Cahul – Vulcănești – IVANOV Vadim, primarul comunei Găvănoasa;
    Direcția Cahul – Giurgiulești – PISCUNOV Alexandra, primarul satului Vadul lui Isac.

   

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.