La data de 11.06.2021, o echipă de peste 30 producători agricoli împreună cu dl V.Surmaev, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din raionul Cahul, au participat în cadrul unei vizite de studiu în gospodăriile agricole ale raionului. Evenimentul dat a fost organizat la inițiativa Secției agricultură din cadrul Consiliului Raional Cahul, având scopul de a prelua schimb de bune practici în agricultură. Echipei li s-au alăturat șeful Secției agricultură, V. Raru împreună cu specialiștii secției, reprezentanții serviciilor din domeniul agricol și alți invitați pentru a lua act de situația culturilor de pe câmpurile raionului.
A fost o zi plină de vizite în câmpurile următorilor producători agricoli: SRL „Svirol- Agro” (Crihana Veche), conducător V.Burlacu; SRL „Agrosud-Service” (Bucuria), conducător I.Chirilenco; SRL „Răzmost” (Moscovei), conducător A.Cerepenco; SRL „Gigalboe -Agro” (Lopățica), conducător M.Munteanu; SRL „Terra Vitis” (Burlacu), conducător P. Mihov; Î.I. „Țațu Vasile”, SRL „Ceteronis” (Doina), conducător V.Verșina; CAP „RumenAgro” (Rumeanțev), conducător Gh.Jurcanu; CAP „Agro Badicul” (Badicul Moldovenesc), conducător A.Ciobanu; SRL„Natcubi Agro” (Larga Nouă), conducător I.Curjos și Stațiunea Experimentală din Zîrnești, director C.Pascal.
În acest context, producătorii agricoli au discutat, prin prisma terenurilor pe care le lucrează, despre producția agricolă (grâu, orz, mazăre, porumb, floarea soarelui, vița de vie, rapiță, cireșe, persici etc.), despre problemele întâmpinate, în a căror rezolvare au apelat la noile tehnologii de cultură, despre efectul aplicării tehnologiilor moderne, dar și cât de mult ajută aceste tehnologii să facă față schimbărilor și provocărilor climatice specifice regiunii de sud, încercând să ridice potențialul terenurilor agricole deținute. Au fost expuse propuneri privind înființarea unor centre mici de colectare și procesare a fructelor, culturilor cerealiere și leguminoaselor în vederea valorificării integrale a producției, astfel contribuind la evitarea pierderilor și creșterea veniturilor producătorilor agricoli, cât și la o bună aprovizionare a consumatorilor cu produse autohtone.