Home Noutăți Sărbătoarea Roadelor în satul Văleni, raionul Cahul

Sărbătoarea Roadelor în satul Văleni, raionul Cahul

0
11
5,404

La 14 octombrie 2018, satul Văleni s-a trezit mai dimineață decât de obicei. A fost și motiv pe măsură. Atât localnicii, cât și oaspeții din zona de sud, s-au adunat ca să dea start frumoasei sărbători a roadelor „Toamna se numără bobocii”, organizată de Primăria satului Văleni.

Astfel, cu toții s-au bucurat de recolta anului în cadrul diverselor expoziții ale meșterilor populari din Lunca Prutului; expoziții de toamnă prezentate de instituțiile din localitate; târgului producătorilor de miere de albini, struguri, vin, brânză, fructe, legume. Gospodinele din sat au prezentat un show gastronomic cu genericul „Feerie Culinară”, unde au pregătit bucatele tradiționale zonei, valorificând totodată munca fermierilor. Programul sărbătorii a fost condimentat cu muzică, recitaluri de excepție a copiilor grădinițelor din sat, interpretarea ansamburilor „Vălenașii”, „Crăițele”, publicul fiind plăcut surprins de prezența și admirabila prestație a renumitului ansamblu de dansuri „Izvoraș” din Cahul.

Prezent la eveniment, președintele raionului Cahul, Ion Groza, a felicitat atât localnicii, dna primar al satului Văleni, Silvia Știrbeț, cât și cetățenii din zonă prezenți la sărbătoare pentru festivitatea frumoasă, roadele adunate și înregistrate, care sunt dovada trudei muncii lor. De asemenea, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu, a venit cu urări și felicitări pentru producătorii agricoli.

Localnicii spun că se pot bucura din plin de producția din acest an, deoarece a fost un an rodnic și bogat.

A fost o sărbătoare plină de emoții pozitive, de cântece frumoase, de numere artistice senzaționale și expoziții care au încântat privirea și gustul, festivitatea încheindu-se cu hora satului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.