Home Noutăți Sărbătoarea națională „Limba Noastră” celebrată la Cahul prin depuneri de flori, recitaluri muzică și poezii

Sărbătoarea națională „Limba Noastră” celebrată la Cahul prin depuneri de flori, recitaluri muzică și poezii

0
0
650

Pe data de 31 august la Cahul au  fost organizate mai multe evenimente cultural – artistice dedicate Sărbătorii Naționale „Limba Noastră”.

 Ziua Limbii Noastre este sărbătoarea noastră națională, viaţa noastră ca popor, o probă autentică a sentimentului de mândrie şi patriotism.

Însuşi graiul e un fluviu ce curge din tainele sufletului neamului, din adâncuri străvechi de istorie, irigând şi fertilizând prezentul şi viitorul ei. 

Alături de istorie, glia străbună, limba română va rămâne tezaurul cel mai de preț pentru consolidarea unei societăți puternice și unite. Este flacăra gândirii noastre.

Cu această ocazie au fost depuse flori la bustul lui Grigore Vieru și la bustul lui Mihai Eminescu din mun. Cahul. Evenimentul a fost încununat cu recitaluri de poezie și cântece dedicate Limbei române.

La sărbătoare au fost prezenți Președintele raionului Cahul, dl Nicolae Dunas,  Deputatul în Parlament, dl Ion Groza,  Consulul General al României la Cahul, dna Anca Corfu, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Veniamin, primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș și alți reprezentanți ai autorităților publice locale, instituții educaționale, de cultură etc.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.