Home Noutăți Sărbătoarea ”Limba Noastră” marcată la Cahul

Sărbătoarea ”Limba Noastră” marcată la Cahul

0
0
3,067

Astăzi, 31 august, întreaga țară aduce omagii Limbii Noastre. Pentru prima dată sărbătoarea ”Limba Noastră” a fost marcată în 1990.

Și la Cahul ”Limba Noastră” a fost elogiată, consemnată prin poezie, mesaje de felicitare și cântec. Oameni binedispuși cu flori în mână și emoții în suflet, s-au adunat la sărbătoarea a ceea ce ne unește, a ceea ce reprezintă simbolul care ne identifică ca o națiune cu valori și tradiții- sărbătoarea ”Limba Noastră”- o moștenire fără de preț.

La eveniment au participat, dl Vladimir CALMÎC, vicepreședintele raionului Cahul, dna Elena BACALU, deputat în Parlamentul RM, dl Nicolae BĂLCĂNUȚĂ, șef al OT Cahul al Cancelariei de Stat, viceconsulul Consulatului General al României la Cahul dl Cosmin UNGUREANU, primarul municipiului Cahul dl Nicolae DANDIȘ, funcționari publici, consilieri, reprezentanți ai insituțiilor desconcentrate, ai instituțiilor de învățământ.

Festivitatea a început dimineață cu depuneri de flori la bustul marelui poet cu dor de țară și de limba română – Grigore Vieru. Apoi un grup de copii ai Școlii de Arte ”Maria Cibotari” a susținut un recital de poezie dedicat Limbii Noastre. Autoritățile raionului au felicitat cetățenii cu ocazia acestei sărbători, exprimîndu-și cu acest prilej mândria și entuziasmul pentru tot ceea ce reprezintă pământ moldovenesc, pentru graiul natal.

De peste două decenii vorbim în limba pe care ne-au lăsat-o strămoșii și demonstrăm lumii întregi că țara noastră are viitor!

 

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.