Home Noutăți Reuniune metodică republicană la Cahul

Reuniune metodică republicană la Cahul

0
0
1,835

La 29 mai curent, Școala Primară-Grădiniță „Alexandru Donici” din municipiul Cahul a găzduit reuniunea metodică republicană a șefilor Serviciilor raionale/municipale de asistență psihopedagogică din toată țara.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Direcția Generală Învățământ Cahul.

Prezenți la eveniment, Viorica Marț, consultant principal din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, și Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, au salutat participanții la reuniune apreciind efortul specialiștilor în lucrul cu copiii cu CES.

Valeriu Baban, șeful Direcției Generale Învățământ Cahul a pezentat succinct sistemul de educație incluzivă – parte componentă a sistemului de educație din raionul Cahul.

Subiectele abordate au ținut de asistența psihopedagogică și impactul ei asupra procesului de incluziune educațională și socială prin prisma managementului calității serviciilor de asistență psihopedagogică, factorii determinanți în asigurarea calității asistenței psihopedagogice, Campania „Vreau să fiu pedagog” în contextul existenței serviciilor de suport educațional pentru copii.

De asemenea, specialiștii SAP Cahul și – au împărtășit experiența de lucru în cadrul unui atelier teoretico-practic de prestare a serviciilor de asistență psihopedagogică și asistență la activități practice.

Pe finalul evenimentului, dna Viorica Marț, a prezentat șefilor SAP reperele metodologice din domeniul educației incluzive pentru anii 2019-2020.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.