Home Noutăți Reprezentanții Institutului pentru Inițiative Rurale în vizită de lucru la Cahul

Reprezentanții Institutului pentru Inițiative Rurale în vizită de lucru la Cahul

0
2
1,565

Reprezentanții Institutului pentru Inițiative Rurale – Ruslan Stânga și Elena Țurcan, împreună cu cîțiva experți în domeniul dezvoltării sociale din Elveția (Misiunea de caritate OST Mission) s-au întîlnit cu presedintele raionului Cahul, Ion GROZA.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre sistemul de protecție a copilului la nivel raional, precum și aspecte ce țin de diversificarea serviciilor de sprijin pentru copiii în situație de risc.

Președintele raionului, dl Ion Groza, împreună cu specialistul principal în domeniul protecției copilului, dna Maria Niculiță, au făcut o prezentare de ansamblu a situației la nivel raional în domeniul dat și au exprimat deschiderea pentru un potențial parteneriat în urma căruia vor avea de cîștigat copii vulnerabili ai raionului Cahul.

Oaspeții au salutat deschiderea conducerii raionului Cahul și au apreciat modul de funcționare a unor mecanisme de protecție a copilului, în special în domeniul implementării reformei sistemului rezidențial de protecție a copilului la nivel raional.

Reprezentanții OST Mission și IRI au ridicat o serie de întrebări legate de eficiența sistemului de protecție a copiilor la nivel național, inclusiv aspectul de finanțare a unor servicii sociale centrate pe copil și au subliniat importanța efectuării unui studiu de evaluare mai minuțioasă pentru o intervenție de impact.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.