Home Noutăți Raionul Cahul – parte a Proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova

Raionul Cahul – parte a Proiectului Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova

0
0
946

La data de 13 mai 2021 în cadrul ședinței  extraordinare a Consiliului Raional Cahul a fost acceptată participarea Consiliului Raional Cahul în cadrul Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, cu o contribuție de 3% sau 3 776 648,9 lei din valoarea totală a proiectului care constituie 201 816 480,0 lei.Proiectul este finanțat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltareși Asociația Internațională de Dezvoltare prin intermediul Băncii Mondiale cu o durată de implementare de 5 ani. Scopul acestui Proiect este sporirea accesului la serviciile de asigurare cu apă și sanitație în localitățile din raionul Cahul.

Pentru sistemele de aprovizionare cu apă: (Re)construcția și asigurarea măsurilor de protecție pentru instalațiile de captare a apei, stația de tratare a apei, rețeaua de transmisie, rețeaua de distribuție, sistemul de contorizare a apei și alt echipament necesar pentru funcționarea acestui sistem.

Pentru sistemele de sanitație: construcția și/sau reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate, construcția/reabilitarea colectoarelor de ape uzate, construcția rețelelor de sanitație și a stațiilor de pompare, conectările pentru gospodării și asigurarea echipamentului necesar pentru funcționarea sistemului de sanitație.

În cadrul Proiectului vor fi acordate granturi pentru gospodăriile casnice pentru modernizarea/construcția facilităților de sanitație individuale (doar pentru zonele unde conectarea la rețele de sanitație nu este posibilă).

La fel, se vaelabora studiu de fezabilitate, a proiectelor tehnice, supravegherea tehnică asociată cu dezvoltarea infrastructurii noi, activități de mobilizare și comunicare cu beneficiarii proiectului.

Se va acorda suport pentru gospodăriilor casnice eligibile pentru a acoperi o parte din costuri pentru conectarea la sistemul de aprovizionare cu apă și sanitație.

De asemenea, se va acorda asistență tehnică pentru a ajuta în dezvoltarea unor aranjamente de management durabile prin intermediul contractelor de delegare între autoritățile locale și operatorii regionali.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.