Home Noutăți Raionul Cahul asigură condiții umane pentru refugiații Ucrainei

Raionul Cahul asigură condiții umane pentru refugiații Ucrainei

0
2
3,857

Astăzi, 25 februarie curent, în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc ședința Comisiei Situației Excepționale. Ședința a fost convocată de către domnul Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, în scopul examinării posibilității deschiderii Centrelor de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina.

În cadrul ședinței s-au identificat posibilitățile de deschidere a Centrelor de cazare pentru 340 de persoane, din care:

– Sanatoriul „Nufărul Alb” pentru 100 persoane;

– Căminul Universității de Stat „B.P.Hasdeu” Cahul – 140 persoane;

– Căminul Colegiului de Medicină din Cahul – 50 persoane;

– Centrul Maternal Cahul – 20 persoane;

– CSS„Împreună” – 20 persoane;

– Azilul pentru bătrâni din comuna Pelinei -10 persoane.

Centrele menționate vor activa în baza unui Regulament sub egida Direcției Generale Asistența Socială și Planificarea Familiei Cahul.

Refugiații vor fi asigurați cu locuri de cazare, condiții igienico-sanitare și hrană caldă. De asemenea, vor fi examinate posibilitățile de deschidere a unor locuri suplimentare de cazare de către Misiunile Creștine din raion.

Totodată, populația raionului este îndemnată să manifeste solidaritatea cu persoanele refugiate în vederea acordării spațiilor de cazare și acordarea unei asistențe sub formă de produse alimentare, produse de igienă personală și altele.

Ucraina este prietenul nostru. În Ucraina locuiesc rudele noastre. Tragedia prin care trec acum sute de mii de familii este și durerea noastră. Sunt momente cumplite pentru cei aflați în calea urgiei fără a avea vreo vină. Vă îndemnăm în continuare să vă informați din surse verificate. Trebuie să fim constructivi, mobilizați și solidari.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.