Home Noutăți Raionul Cahul a semnat cu municipiul Giurgiu, România, o Înțelegere de Cooperare

Raionul Cahul a semnat cu municipiul Giurgiu, România, o Înțelegere de Cooperare

0
0
1,417

La 6 decembrie curent, la Giurgiu a avut loc semnarea unui protocol de colaborare între municipiul Giurgiu și raionul Cahul, eveniment ce a marcat o etapă nouă pentru cele două regiuni.

Vicepreședintele raionului, Vladimir Calmîc, și primarul municipiului Nicolae Barbu au semnat Înțelegerea de Colaborare „având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de unitate de limbă, istorie, cultură și tradiții”.

La eveniemnt au fost prezenți și Ruslan Nedov, vicepreședintele raionului Cahul, cât și Nicon Pîslari, consilier raional.

Promovarea schimburilor de experiență și realizarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială, benefice locuitorilor din cele două localități, promovarea unor strânse relații de preitenie și colaboarare, prin participarea locuitorilor la programe de schimburi culturale, științifice, sociale, pentru cunoașterea reciprocă a culturii și tradițiilor locale sunt doar câteva dintre obiectivele pe care și le propun autoritățile raionului Cahul și ale municipiului Giurgiu.

Consiliul raional Cahul a aprobat semnarea Înțelegerii de Cooperare în luna august 2018.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.