Home Noutăți Raionul Cahul a fost premiat pentru transparență

Raionul Cahul a fost premiat pentru transparență

0
11
2,025

Consiliul Raional Cahul a fost premiat de către IDIS „Viitorul”, alături de consiliile raionale din Strășeni și Fălești, pentru asigurarea transparenței în activitatea administrației publice locale. Evenimentul de premiere a avut loc pe 8 noiembrie, în cadrul unei conferințe publice.

Astfel, Consiliul Raional Cahul este autoritatea care a urcat cel mai mult în clasament (de la locul 29 în 2016 la locul 3 în 2018). În acest sens, la nivel raional a fost creat Consiliul raional pentru participare, toate proiectele de decizii, cât și deciziile aprobate sunt făcute publice pe pagina web http://cahul.md/, iar cetățenii sunt implicați activ în consultări și audieri publice.

 „Consiliul Raional Cahul tinde să sporească gradul de responsabilitate a administrației publice față de cetățean, deoarece anume acesta este  beneficiar al deciziilor aprobate. Implicarea activă a cetățenilor în  procesul de elaborare a actelor normative este un obiectiv de care ne conducem în activitatea de zi cu zi”, a remarcat secretarul Consiliului Raional Cahul, Cornelia Prepeliță.

Autoritățile câștigătoare s-au ales cu trofee și diplome de onoare.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.