Home Noutăți Raionul Cahul a demonstrat o bună prestație la Iarmarocul „Mioriță laie-bucălaie”, desfășurat în Cimișlia

Raionul Cahul a demonstrat o bună prestație la Iarmarocul „Mioriță laie-bucălaie”, desfășurat în Cimișlia

0
3
2,085

În perioada zilelor de 10 și 11 noiembrie 2018, Consiliul Raional Cahul împreună cu Asociația crescătorilor de ovine și caprine din raion și Centrul de Business din Cahul, au organizat participarea grupului crescătorilor de ovine și caprine din satul Badicul Moldovenesc și a întreprinderii Stâna Baciului SRL din Cahul la Iarmarocul „Mioriță laie-bucălaie”, desfășurat la Cimișlia.

Ca rezultat, au fost premiați cu diplome și premii Sergiu Movilă cu locul I pentru cea mai bună oaie de rasă și locul I pentru cel mai bun berbec de rasă; iar Nicu Tudor SRL Stâna baciului – pentru locul III la tunsul oii și locul I – cea mai bună cavarma.

Raionul Cahul a demonstrat și o bună prestație artistică din partea Teatrului dramatic Bogdan Petriceicu Hasdeu, director Gheorghe Mîndru și din partea lui Liviu Grosu, fiu de baci, venit cu tatăl lui din s. Baurci-Moldoveni, care a evoluat cu două numere artistice.

La acest iarmaroc au fost prezentate bucate tradiționale moldovenești, obiecte de mesteșugărie, apicultură, produse din lână, lapte;  a avut loc  un concurs de câini ciobănești, competiții sportive. În cadrul evenimentului au participat și oaspeți din Kârgâzstan, Italia, România, Lituania și Bulgaria, care au venit și ei cu exponate de produse autohtone și au împărtășit din experiența lor.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.