Home Noutăți Economic Progresele realizate în implementarea Proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”

Progresele realizate în implementarea Proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională”

0
0
1,060

     Lucrările din cadrul Proiectului „Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanță regională” sunt pe ultima sută de metri.  
Proiectul  dat se implementează la inițiativă Consiliului Raional Cahul, care își propune drept scop dezvoltarea infrastructurii de afaceri din regiune prin crearea unui mediu favorabil investițiilor și este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).
     Astăzi, 5 octombrie, vicepreședintele raionului Cahul, dl Ruslan NEDOV de comun cu managerul de proiect, dna Victoria Ciobanu au efectuat vizita de monitorizare a lucrărilor de construcție la Parcul Industrial Cahul, unde se realizează lucrări de construcție, conform graficului de execuție și documentației de proiect.
La momentul vizitei, la șantier se executau lucrări la capitolul „Amenajare” și anume construcția drumurilor și trotuarelor de pe teritoriul viitorului Parc Industrial.
     Anterior au fost finalizate lucrările de montare a sistemului de aprovizionare cu apă și de canalizare precum și a sistemului de canalizare pluvială și a gazoductului. Totodată, au fost montate rețelele de telefonie și rețelele de energie electrică.
     Prin urmare au fost executate circa 80% din totalul de lucrări planificate.
Se estimează că înființarea Parcului Industrial Cahul va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a regiunii de sud a ţării. Noua infrastructură de afaceri va permite atragerea investiţiilor directe în regiune de aproape 103 milioane de lei şi crearea, în următorii 5 ani, a cel puţin 440 de locuri noi de muncă. 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.