Home Noutăți Economic Produsele din Cahul prezente în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2019

Produsele din Cahul prezente în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2019

0
0
2,680

Tradițional, la început de an, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei începe sezonul cu un eveniment  de amploare națională-expoziția multiramurală „Fabricat în Moldova”, care  în acest an a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, desfășurându-se în perioada 30 ianuarie – 03 februarie 2019 la Centrul Expozițional „Moldexpo”, Chișinău, cu frumosul slogan ”Acasă.Autentic.Autohton”.

La 30 ianuarie  curent a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” la care au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, conducerea CCI a Moldovei, corpul diplomatic, acreditat în Moldova, agenți economici, oameni de afaceri, mass-media, etc.

La ediția a XVIII-a a expoziției „Fabricat în Moldova” și-au expus produsele circa 450 de companii din toate regiunile Moldovei. Printre delegații oficiali din străinătate se numără reprezentanți din România, Republica Belarus, Ucraina, Turcia, Letonia, Federația Rusă, Pakistan.Cu standuri colective au participat 19 consilii raionale, printre care și Consiliul raional Cahul.

Astfel, raionul a fost repezentat de către 7 agenți economici. SA „Cahul Pan” a venit cu diverse produse de panificație; SRL „Hancost Prim” a propus vizitatorilor diverse articole de igienă de calitate înaltă; mai multe tipuri de produse lactate a expus SRL „Milkagro”; SRL „Savitera” a încântat vizitatorii cu diversitatea de fructe și legume uscate; cu suvenire din lemn a venit SRL „Texiteh” și bineînțeles cu articolele din piele de artizanat tradiționale și mereu la mare căutare s-au lăudat Cojan Constantin și Zaporojan Dumitru.

Întru susținerea agenților economici, Consiliul raional a oferit suport financiar pentru amenajarea expozițiilor la Centrul Internațional ”Moldexpo”.

În acest context, organizatorii au apreciat înalt colaborarea conducerii raionului și CCI a Republicii Moldova, care se materializează an de an prin participarea antreprenorilor din raionul Cahul.

Expoziția are drept scop susținerea producătorilor autohtoni, întreprinderilor mici și mijlocii, promovarea produselor și serviciilor moldovenești atât în țară cât și peste hotare.


Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.