Home Noutăți Economic Producătorii agricoli din raionul Cahul s-au întrunit în incinta Consiliului Raional

Producătorii agricoli din raionul Cahul s-au întrunit în incinta Consiliului Raional

0
0
1,401

La 27 ianuarie 2020, producătorii agricoli din raionul Cahul s-au întrunit în cadrul unei ședințe de lucru cu președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa,  vicepreședintele raionului, Ruslan Nedov și reprezentanții Direcției Agricultură și Dezvoltare Economică a Consiliului Raional.

În acest context, s-a desfășurat un dialog între participanți în cadrul căruia producătorii agricoli din raion au exprimat aspectele esențiale ale agriculturii raionului, în special problemele întâmpinate în activitatea conducătorilor și colectivelor agricole de producere. Cele mai dureroase probleme și impedimente expuse au vizat lipsa contractelor de realizare a producției, taxe, impozite, instabilitatea prețului motorinei pentru agricultori, necesitatea subvenționării nu doar a lucrărilor de irigare, dar și a desecării apelor care se adună de la ploi, cât și concurența neloială.

Conducerea raionului și reprezentanții Direcției Agricultură și Dezvoltare Economică a Consiliului Raional Cahul și-au arătat deschiderea față de liderii agricoli din raion pentru dialoguri viitoare și elaborarea unor mecanisme pentru soluționarea problemelor existente cu implicarea factorilor de decizie.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.