Home Noutăți Prim-ministrul Pavel Filip în vizită de lucru la Cahul

Prim-ministrul Pavel Filip în vizită de lucru la Cahul

0
4
4,313

Astăzi, 17 noiembrie 2017, Prim-ministrul Pavel Filip a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul. La Consiliul Raional Cahul premierul a avut o întrevedere cu conducerea raionului în frunte cu  Ion Groza, președintele raionului, ca mai apoi să poarte o discuție fructuoasă cu reprezentanții administrației publice locale, serviciilor publice raionale, agenții economici, directorii instituțiilor de învățământ și ai instituțiilor medicale, cât și cetățeni ai raionului Cahul.

În acest context, premierul a prezentat obiectivele principale ale reformelor promovate de Guvern, acțiunile întreprinse de Cabinetul de miniștri pentru asigurarea stabilității în societate, măsurile întreprinse pentru susținerea dezvoltării și  îmbunătățirii mediului de afaceri. De asemenea, șeful Executivului a menționat în discursul său reformele sistemului de pensii, a sectorului justiției, a autorităților publice centrale, reforme ce urmăresc crearea condițiilor pentru ca cetățenii să aibă venituri suficiente și utilitățile necesare pentru un trai decent.

Totodată premierul a evidențiat prioritățile Guvernului pentru viitor, și anume, asigurarea supremației legii, dezvoltarea infrastructurii drumurilor și crearea unui sistem educațional modern și competitiv.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților publice locale au adresat întrebări Executivului ce țin de problemele întâmpinate în activitatea zilnică, printre care salariile mici în primării și lipsa resurselor umane, finanțarea insuficientă a școlilor, managementul deficient al resurselor naturale în sudul țării, starea critică a unor obiective privatizate, acordarea sistenței sociale păturilor nevoiașe din regiune. Premierul Pavel Filip a promis că problemele expuse vor fi analizate și împreună cu administrația locală vor fi identificate soluțiile optime pentru soluționarea acestora.

Șeful Cabinetului de miniștri a vizitat apoi Universitatea ”Bogdan Petriceicu Hasdeu”, unde s-a întâlnit cu studenții și profesorii, după care a mers pe șantierul de construcție a teatrului cu același nume.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.