Home Noutăți Prezentarea Studiului de Fezabilitate a Proiectului ”Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud”

Prezentarea Studiului de Fezabilitate a Proiectului ”Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management a deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud”

0
0
1,932

La data de 16 martie 2017, în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc ședința de informare și prezentare a Studiului de Fezabilitate a proiectului ”Crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în zona de management al deșeurilor 3, Regiunea de Dezvoltare Regională Sud”, parte componentă a căruia sunt raioanele: Cahul, Cantemir, Taraclia, Vulcănești și Ceadîr – Lunga. La ședință au luat parte dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, dl. Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud, experții în domeniu din cadrul Ministerului Mediului și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, consilierii raionali precum și primarii unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi.
În cadrul ședinței a fost prezentat studiul de fezabilitate a sistemului de management integrat al deșeurilor solide, care va include:

  • colectarea deșeurilor municipale de la toți cetățenii din zonă;
  • construcția unui depozit regional de deșeuri, o stație de sortare a deșeurilor reciclabile și o stație de compostare a deșeurilor verzi în or. Cahul;
  • construcția unei stații de sortare a deșeurilor reciclabile, a unei stații de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor în or. Taraclia;
  • stație de compostare a deșeurilor verzi și o stație de transfer a deșeurilor în s. Cania, raionul Cantemir.
    La fel, dl Ion Groza a subliniat, că studiul respectiv va constitui un document de bază în procesul de atragere de fonduri europene pentru implementarea cu succes al sistemului dat atât în raionul Cahul, cît și în întreaga zonă de sud a Republicii Moldova.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.