Home Noutăți Economic Prezentare publică a Profilului Investițional al raionului Cahul

Prezentare publică a Profilului Investițional al raionului Cahul

0
0
1,710

La 26 iunie 2019, în incinta Consiliului raional Cahul s-a desfășurat prezentarea publică a Profilului Investițional al raionului Cahul, elaborat în cadrul proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor” finanțat de UE în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică”.

La eveniment au participat reprezentanții Administrației Publice Locale de nivelul I, antreprenori, reprezentanți ai Consiliului raional și ai direcțiilor din subordinea acestuia, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din teritoriu și alte persoane interesate.

Acest document este rezultatul unui proces de lucru participativ cu implicarea specialiștilor din cadrul Consiliului raional, Agenției de Dezvoltare Regională Sud și cu suportul unui expert contractat în cadrul proiectului.

Prin elaborarea profilului investițional al raionului Cahul, ca instrument de promovare a investițiilor în economia regiunii, s-a reușit lansarea procesului de inventariere a obiectelor, bunuri proprietate publică și privată. Astfel, s-au identificat 9 oferte investiționale, care urmează a fi promovate în rândul potențialilor investitori, atât străini, cât și autohtoni.

Profilul investițional al raionului Cahul  este constituit din 2 părți: una din ele cuprinde date generale despre raion, caracteristica infrastructurii de transport, utilităților publice, forței de muncă, economiei raionului, infrastructurii de suport în afaceri. Cealaltă parte cuprinde cele 9 oferte investiționale identificate –  bunuri imobile prioritare, de dimensiuni mari, potrivite pentru dezvoltarea afacerilor în raionul Cahul și urmează a fi editat în mai multe exemplare în limbile română, rusă și engleză.

Drept instrument de promovare a ofertelor colectate din Regiunea de Dezvoltare Sud, va fi utilizată o pagină web care urmează a fi creată în cadrul proiectului și care în continuare va fi gestionată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Procesul de colectare a ofertelor investiționale de la proprietari și de promovare a acestora în rândul investitorilor prin intermediul platformei create, va continua și după finalizarea proiectului.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.