Home Noutăți Prevederile legislației în domeniul ajutorului de stat în atenția Administrației Publice Locale din raionul Cahul

Prevederile legislației în domeniul ajutorului de stat în atenția Administrației Publice Locale din raionul Cahul

0
0
1,277

La 12 aprilie 2019, în sala de ședințe a Consiliului Raional Cahul, reprezentanții Consiliului Concurenței au susținut un seminar de informare practică a reprezentanților APL-urilor din raionul Cahul.

Evenimentul a întrunit peste 50 de reprezentanți ai autorităților publice locale din regiune.

În cadrul evenimentului, membrii Consiliului Concurenței au prezentat modalitățile de raportare a ajutorului de stat și au vorbit despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat. În special au fost abordate subiecte ce țin de: obligațiile furnizorului ajutorului de stat, completarea formularelor de raportare a ajutoarelor de minimis și ajutoarelor de stat acordate în anul 2018 de către APL-uriprocedura de acordare ajutorului de minimis, Sistemul Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM).

Ulterior, discuțiile s-au axat pe Serviciile de Interes economic general și în special pe implementarea prevederilor p. 34-35 din Programul național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020. 

Reiterăm, că în conformitate cu prevederile Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat, furnizorii de ajutor de stat urmează să raporteze Consiliului Concurenței toate ajutoarele de stat acordate pe perioada anului 2018. Termenul limită de raportare a ajutoarelor de stat este 31 martie 2019.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.