Home Noutăți Președintele raionului Cahul, Ion Groza, alături de alți reprezentanți ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, a discutat cu premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă

Președintele raionului Cahul, Ion Groza, alături de alți reprezentanți ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, a discutat cu premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă

0
1
1,877

La data de 27 februarie 2018, la Chișinău s-a desfășurat Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la care a participat dl Ion Groza, președintele raionului Cahul, alături de alți președinți de raioane. Aceștia au purtat un dialog cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și premierul României, Viorica Dăncilă.

În acest context, s-a apreciat buna colaborare și cooperare la nivel local dintre Republica Moldova și România, parteneriatele stabilite fiind extrem de importante pentru administrația publică locală datorită schimburilor interculturale, de experiențe și bune practici. De asemenea, participanții în cadrul Forumului au exprimat mulțumiri pentru asistența financiară a autorităților române în realizarera diferitor proiecte sociale, după care au purtat discuții privind programul de activități pentru anul 2018, evidențiind prioritățile pentru perioada următoare.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost constituită în anul 2005. Scopul acecsteia este de a asigura dezvoltarea sustenabilă și echilibrată a regiunilor prin facilitarea și îmbunătățirea relațiilor dintre comunitățile locale și autoritățile centrale. Activitățile Asociației cuprind domenii variate de interes, cum ar fi economie, infrastructură, agricultură și dezvoltare rurală, educație, societate informațională, cultură, etc. Din anul 2017, raionul Cahul este membru observator al respectivei Asociații.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.