Home Noutăți Portalul Educațional Transfrontalier cu genericul „Școala în contextul integrării europene. Parteneriate în educație”

Portalul Educațional Transfrontalier cu genericul „Școala în contextul integrării europene. Parteneriate în educație”

0
0
915

     Astăzi, 3 mai 2023, s-a desfășurat Portalul Educațional Transfrontalier cu genericul „Școala în contextul integrării europene. Parteneriate în educație”, organizat de către Consiliul Raional Cahul, în colaborare cu Direcția Generală Învățământ, în cadrul căruia au fost create parteneriate solide între instituțiile de învățământ de pe ambele maluri ale Prutului.

     Astfel, 22 de instituții de învățământ din Republica Moldova și România au semnat acorduri de parteneriat cu scopul de a încuraja și disemina experiențe de succes în domeniul educațional și de a implementa în comun proiecte transfrontaliere, care vor contribui la sporirea calității în educație, creșterea profesionalismului cadrelor didactice în condițiile integrării europene, promovarea dimensiunii interculturale în educație, cât și la facilitarea accesului la resursele educaționale.

     La eveniment au participat, pe lângă directorii instituțiilor de învățământ din România și Republica Moldova, dl Nicolae DUNAS, președintele raionului Cahul, dna Tatiana SEREDENCO și dna Elena DAUD, vicepreședinți ai raionului, dl Ion GROZA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dna Tatiana ROMANIUC, viceprimarul municipiului Cahul, dna Anca CORFU, Consulul General al României la Cahul, dl Sergiu CORNEA, rectorul Universității „B.P.Hasdeu” din Cahul, Pc. Pr. Andrei APETREI, Secretar Eparhial al Episcopiei Basarabiei de Sud, precum și oaspeți din România.

   În cadrul evenimentului, a fost lansat Proiectul Educațional Transfrontalier cu genericul „Interculturalitatea, portal educațional transfrontalier” coordonat de către prof. Nineta BĂRBĂTESCU și Selena COSTEA. Prin intermediul acestui proiect, în următoarele luni, vor avea loc o serie de seminare în județul Galați, cu participarea școlilor partenere din raionul Cahul, de care vor beneficia cca 600 de copii și 80 de cadre didactice din cele două țări partenere.

     De asemenea, oaspeții din România au efectuat vizite la instituția de învățământ a fiecărui partener din țara noastră, iar inspectorii școlari au vizitat I.P. Liceul Teoretic  „Ion Creangă”, I.P. Grădinița nr. 8  „Prichindel” și Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din municipiul Cahul.

     Consiliul Raional Cahul și Direcția Generală Învățământ Cahul salută acest eveniment de importanță majoră, care va contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului educațional din raionul Cahul.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.