Home Noutăți Port în suflet dor de sat

Port în suflet dor de sat

0
13
3,254

La 8 noiembrie 2018, cetățenii satului Slobozia Mare s-au adunat de la mic la mare în centrul localității pentru a marca Hramul satului cu genericul „Port în suflet dor de sat”. La această sărbătoare localnicii au dat start unui nou festival –  „Festivalul horelor”, au inaugurat parcul „Aleea slobozienilor” și scena de vară, proiecte de suflet, care au fost posibile datorită sprijinului Consiliului Raional Cahul, a Consiliului local, bugetului de stat, „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, băștinașilor plecați de acasă, cărora dna Valentina Carastan, primarul localității, a mulțumit și și-a exprimat recunoștința.

La eveniment au fost prezenți și oaspeți de onoare, între care președintele raionului Cahul, Ion Groza, primarii parteneri GAL „Lunca Prutului de Jos”, care au venit cu daruri pentru localitate. De asemenea, au participat meșteri populari, producători locali, colectivele artistice din satele aflate în Lunca Prutului de Jos, care au încîntat gusturile și privirile celor prezenți la sărbătoare prin expozițiile de produse tradiționale.

Printre cuvintele de felicitare pentru realizările satului Slobozia Mare, dl Ion Groza, președintele raionului,  a exprimat îndemnul: „Dragostea  faţă de oamenii dragi, de locurile natale, de casa părintească, ne face mai omenoşi şi mai buni la suflet. Să nu ne uităm cuibul, să vizităm cît mai des părinţii care ne aşteaptă mereu cu mare nerăbdare. Să purtăm în suflet mereu dragostea de satul natal”.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.