Home Noutăți O nouă excelare pentru Cahul – Locul I – Cea mai complexă prezentare a destinației turistice în cadrul Expoziției Internaționale ”TOURISM & TRAVEL EXPO” 2024

O nouă excelare pentru Cahul – Locul I – Cea mai complexă prezentare a destinației turistice în cadrul Expoziției Internaționale ”TOURISM & TRAVEL EXPO” 2024

0
0
273

    Pe perioada zilelor de 16-18 februarie, la Moldexpo s-a desfășurat cea de-a 27-a ediție a Expoziției internaționale specializate pe turism și călătorii ”Tourism & Travel Expo 2024”, unde regiunea Cahul și-a etalat în fața multor vizitatori tezaurul cultural și turistic cu o diversitatate și autenticitate aparte, oferind o gamă vastă și variată de atracții naturale, culturale și istorice, cum doar în sudul țării pot fi descoperite.

    În competiția pentru cea mai bună prezentare s-au înscris participanți din 13 raioane, care au excelat în prezentarea ofertelor și a tradițiilor populare locale, iar Cahul s-a clasat pe locul I la nominalizarea ”Cea mai complexă prezentare a destinației turistice”. Regiunea a fost reprezentată de Consiliul Raional Cahul și Clusterul turistic VIA Cahul în colaboarare cu primăriile satelor Văleni, Slobozia Mare, Giurgiulești, Manta, Colibași și agenții economici din domeniul turismului:

    Minciună Maria- Atelierul gastronomic ”La Tanti Masha”;
    Familia Curjos Mihai și Maria – Prisaca BEE-Pro;
    Sergiu Chetroi –  Prisaca din Luncă;

    De asemenea, au dus faima Cahulului și meșterii populari:

    Natalia Covalgiu – confecționarea brâielor tradiționale;
    Atelier de pielărie Gheorghe Burcă;
    Gheorghe Danoi – confecționarea rogojinelor din papură;
    Petru Tricolici – confecționarea obiectelor din lozie;
    Cazacu Aurica – confecționarea iei;
    Doina Căpățână – Clusterul Zootehnic ”Bacii Sudului”;
    Ina Minciună – atelierul de creație Inartiz;
    Nicolae Minciună – Cluster Vinificație din raionul Cahul

    Iar colectivele artistice: ”Vălenășițele” din s. Văleni, ”Mocănașii” din s. Slobozia Mare, ”Năframa” din Giurgiulești și ”Cimpoieș” din com. Manta au asigurat buna dispoziție pe perioada târgului prin prestația scenică impresionantă.

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.