Home Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I, Faza I și Faza II

Monitorizarea proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I, Faza I și Faza II

0
0
1,570

La data de 16 mai 2019, dl Alexandru Odangiu, expert international GIZ și dl Vitalie Midari, expert national GIZ a efectuat  vizita de monitorizare a lucrărilor de constrcuție din cadrul măsurii investiționale „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-A.I.Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa, Etapa I, Faza I și Faza II”, care presupune construcția apeductului magistral Cahul – Lebedenco, și a rețelelor interioare în satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia.

În cadrul vizitei au participat reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Consiliului raional Cahul, Primăriei comunei Lebedenco, precum și reprezentanți ai antreprenorului general.

Cu referință la faza I a proiectului și anume construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco, menționăm că lucrările de construcție au a fost realizate în proporție de 100%, au fost efectuate lucrările de construcție conform proiectului tehnic de execuție, urmează efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construcție.

În cadrul fazei II ce se referă la construcția rețelelor interioare în satele menționate anterior, au fost efectuate lucrări de construcție conform proiectului tehnic în proporție de 80%, lucrările vor fi finalizate, tentativ în luna iunie.

Reamintim că măsura investițională se implementează de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în valoare de circa 54 mln lei de către Guvernul Elveției, și inclusiv este cofinanțată cu 1,768 mln lei de către comunitățile beneficiare.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului  „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Uniunea Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

Distribuie articolul pe:
Mai multe din Modernizarea în sectorul AAC în raionul Cahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.